Изкуство

Успех на арт школа „Колорит“ на фестивала „Българска душа на Святата земя“ в Израел

Петдесет и четири награди получиха талантливите малки художници от арт школа „Колорит“ от деветото издание на международния арт фестивал „Българска душа на Святата земя“ в Израел. Конкурсът за рисунка се провежда онлайн и в него са участвали деца и младежи от десетки страни от цял свят, обединени от идеята да представят красотата на българската природа, богатото културно наследство, непреходната хубост на българката, духовните и материални съкровища на България. Фестивалът се организира от Арт салон „СЕЛИ“ в град Бат Ям в Израел. Арт школа „Колорит“ е представила колекция от живописни творби, изпълнени с различни материали в  разнообразни техники.

Международното жури е присъдило общо 54 престижни награди на децата от плевенската школа в различните възрастови групи. Три деца са носители на Гран При, 7 деца са носители на Първа награда, 24 деца са отличени с Втора награда, 15 получават Трета награда и 5 деца имат Поощрителна награда. Плевенската школа е завоювала най-много награди от всички арт школи, участвали в международната надпревара.

„За моите ученици в школата и за мен като арт педагог това е триумфален успех, постигнат с упорит труд, творческо вдъхновение и художествен продукт – детски творби, които завладяват с пиршество от багри, настроение, любов и красота“, споделя ръководителят на „Колорит“, Майя Ананаиева. И добавя: „Невероятно е да гледаш България през детските очи! Оптимистично и завладяващо е! Това е целта на този арт форум, да преоткриваме многообразието, богатството, красотата и бъдещето на България“.

Подобни новини

Back to top button