Култура

Културен афиш за седмицата 8-14 юли

ФЕСТИВАЛ ЗА КУКЛЕНО ИЗКУСТВО ЗА ВСИЧКИ ВЪЗРАСТИ „ШАРЕНО ПЕТЛЕ“

Седмото издание на Фестивала за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле“ приключва днес, 08 юли. Програмата започна в 10.00 ч. – Парк на Регионалния исторически музей – „Котаракът в чизми“ на Куклен театър Мостар, Босна и Херцеговина, представление за деца; 16.00 ч. – в театъра – „Усмихнато другарче“ – творческо ателие за деца с ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен, с предварително записване; 17.30 ч. – ДКТ, Камерна сцена – „Приказните разказвачи“ на Куклен театър – Благоевград, представление за фамилна аудитория 6+; 19.00 ч. – ДКТ, Голяма сцена – „Бременските музиканти“ на Театър 199 – София, представление за фамилна аудитория 6+.  

„ЛЕТНИ МУЗИКАЛНИ ВЕЧЕРИ” С ОБЩИНСКИ ДУХОВ ОРКЕСТЪР

10 юли (сряда) – Общинският духов оркестър продължава да радва своята публика с поредица от концерти – всяка сряда, пред Центъра за работа с деца, начало – 20.00 ч. Последната музикална вечер е на 17 юли.

НЧ „СЪГЛАСИЕ 1869“

В читалището продължава инициативата Малка лятна балетна академия за всички деца над 4-годишна възраст, които мечтаят да научат основите на най-грациозния танц. Заниманията са всеки вторник и четвъртък от 10.00 до 11.00 часа в Балетната зала на читалището.

Изисква се предварително записване на тел.: 064/82 42 42 и 0895 807777. Такса на посещение: 10 лв. /група се сформира при минимум 5 записани/.

Дати със занимания: 9, 11, 16, 18, 23, 25 юли.

ЦЕНТЪР ЗА ПОДКРЕПА ЗА ЛИЧНОСТНОТО РАЗВИТИЕ – ЦЕНТЪР ЗА РАБОТА С ДЕЦА

До 31 юли 2024 г. в Център за подкрепа за личностното развитие – Център за работа с деца, гр. Плевен се провеждат традиционните летни ваканционни дни. Инициативата, която е безплатна, дава възможност на малчуганите свободно да рисуват, спортуват, танцуват, пеят и творят.

РБ „ХРИСТО СМИРНЕНСКИ“

На 09 юли (вторник) в библиотеката продължава 15-ото издание на Детски летен университет „През юли в Игротеката – весел кът на знание, технологии, изкуство, игри и приятелство“ за деца от 8 до 12 години. От 10.30 до 12.00 ч. в Игротеката Калина Ангелова, преподавател по Биология в СУ „Иван Вазов“ ще проведе STEM занимание „В чудния свят на растенията“.

На 11 юли (четвъртък) от 10.30 до 12.00 ч. в Игротеката Зоя Папуркова, преподавател по изобразително изкуство, ще води занимание „Green Beauty от рециклирани продукти“.

РБ „Христо Смирненски“ кани своите най-малки приятели и на Детско лятно кино в библиотеката, прожекциите са всяка сряда през месец юли от 10.30 часа в Арт зала, V етаж. Всички филми за озвучени на български. На 10 юли ще се прожектира „Търсенето на Дори“.

АРТ ЦЕНТЪР 2 КЪЩА НА ХУДОЖНИЦИТЕ

12 юли (петък) – живописна изложба „Сбъдване“. Шеста поредна изложба, която представя авторки, творящи под ръководството на Владимира Йорданова в нейното ателие по живопис.

Откриване – 18.00 часа

ЛЕТЕН ТЕАТЪР В ПАРК „КАЙЛЪКА“

09 юли 2024 г. (вторник) Концерт „Обич и песен”, част от едноименното национално турне. Изявата е неповторима среща на различни стилове и жанрове, обединени от музиката – мелъди рок в лицето на „Диана Експрес“, които честват 50 години на сцена, диско хитове от любимците братя Аргирови, класическа естрада от легендата Мими Иванова, фолклор и образци от българската поп музика от жената глас Нелина, рок легендата Силвия Кацарова и чаровната ѝ дъщеря Теди Кацарова. Естрадната легенда Мая Нешкова, изпяла песента на 8 милиона българи – „Честит рожден ден“, също ще е част от турнето.

Без маска и грим, красива музика и много емоции – това ще е „Обич и песен“ 2024. Билети на каса АРТ събития – Търговски комплекс срещу хотел „Ростов“, и онлайн в eventim.bg и grabo.bg

Начало – 20.30 часа

10 юли (сряда) и 11 юли (четвъртък)  – Любо Киров и неговото „Ново турне`2024” започват от родния му Плевен. „Нямам търпение за тези големи концерти, както и за топлото време в което ще се случват. Мисля, че беше време да направя родния град начало на това турне, което ще продължи през всички големи градове на страната! Благодаря ви безкрайно за силата и подкрепата през годините! Оставам отговорен към вас и без компромис в музиката си! На добър час! Някои градове вече се разпродадоха и се наложи да направим по два концерта в Плевен и Варна поради големия интерес“, каза на фейсбук страницата си Любо Киров. Той ще представи новите парчета от албума „Ново сърце“ на живо.

Начало – 21.00 часа 

Подобни новини

Back to top button