Общинска и държавна администрацияПазар на труда

186 безработни ще бъдат назначени по Регионалната програма за заетост в областта

В област Плевен ще бъдат назначени 186 безработни по Регионалната програма за заетост за 2024 г. От тях 146 ще са заети на пълен работен ден, а 40 – за по четири часа. Това съобщиха от Областната администрация в Плевен. 

Общият бюджет на програмата е 578 051 лв. В сумата са включени средствата, осигурени от областната и общинските администрации.

Най-много безработни ще бъдат наети към Община Плевен – 39, в Никопол те ще са 33, Червен бряг – 22, Белене – 13, Левски и Гулянци – по 12 души, Кнежа и Пордим – по 11, Долна Митрополия и Искър – 10, в Долни Дъбник – осем. 

Общо петима безработни ще бъдат назначени към Областната администрация. Те ще бъдат ангажирани с дейности по поддръжка на парк „Кайлъка“, в частта, която се стопанисва от областната управа. Това каза за БТА областният управител на Плевен Николай Абрашев. Работниците ще полагат грижи за зелените площи, ще косят и почистват територията на парка. Лишени от свобода също ще се включат в поддръжката на парка, допълни Абрашев. Помощта е в резултат на проведени разговори между областния управител и началника на плевенския затвор. От Община Плевен ще помагат също с техника при нужда, каза още Абрашев.

Дейностите по програмата трябва да започнат от 15 юли и да приключат на 15 октомври. Наетите ще са предимно безработни младежи до 29 г., над 55-годишна възраст, с основно и по-ниско образование, включително от ромски произход, незаети с трайни увреждания, продължително безработни и такива без професионална квалификация.

БТА

Подобни новини

Back to top button