Начало Спорт
24 Януари 2022 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Четвъртък, 02 Септември 2021 16:20
Сряда, 01 Септември 2021 11:34
Вторник, 31 Август 2021 16:27
Вторник, 31 Август 2021 14:50
Вторник, 31 Август 2021 11:01
Вторник, 31 Август 2021 08:51
Понеделник, 30 Август 2021 22:05
Понеделник, 30 Август 2021 16:08
Понеделник, 30 Август 2021 15:22
Понеделник, 30 Август 2021 11:32
Понеделник, 30 Август 2021 11:23
Петък, 27 Август 2021 15:22
Петък, 27 Август 2021 09:10
Петък, 27 Август 2021 09:05
Петък, 27 Август 2021 09:00
Четвъртък, 26 Август 2021 18:00
Четвъртък, 26 Август 2021 16:45
Четвъртък, 26 Август 2021 14:58
Четвъртък, 26 Август 2021 12:06
Четвъртък, 26 Август 2021 11:19
Четвъртък, 26 Август 2021 10:50
Четвъртък, 26 Август 2021 10:15
Четвъртък, 26 Август 2021 10:00
Четвъртък, 26 Август 2021 09:15
Четвъртък, 26 Август 2021 09:10
РЕКЛАМА
Спорт
Общини, доброволци, партньори и колоездачи с обща цел - популяризиране на Дунав Ултра Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Други
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 25 Август 2021 09:43
Dunav Ultra PRКакто вече posredniknews.com информира, на 3-ти септември във Видин ще бъде даден стартът на велопохода Дунав Ултра - „Обратно при реката”. В него 150 велосипедисти от България и Румъния трябва да изминат разстоянието от 700 км. с начална точка Видин и крайна - Дуранкулак, Oбщина Шабла.
Събитието няма състезателен характер, а е индивидуално предизвикателство за всеки участник или екип. Маршрутът преминава през 110 населени места, представяйки специфичната природа около Дунав и Добруджа, историческите забележителности, местната кухня и традиции. В каузата за популяризиране на региона се включат над 250 партньори - общини, хотели и къщи за гости, заведения и други обекти по поречието на Дунав и Добруджа, съобщават отганизаторите.
В периода между 3-ти до 12-ти септември в някои предварително избрани населени места ще бъдат издигнати официални Дунав Ултра флагове с имената на села и градове, а участниците ще споделят снимка от Контролните точки , целейки да популяризират забележителностите в региона. Флаговете ще могат да се видят във Видин, в Оряхово, в Лесковец, в Крушовене, в Никопол, в Белене, в Две могили, в Сребърна, в Силистра, в Генерал Тошево и в района на плаж Дуранкулак, където е крайната точка на маршрута Дунав Ултра с излаз на Черно море .
За да подкрепят каузата и в чест на преминаващите велосипедисти, различни общини организират допълнителни активности за забавление на малки и големи.
Пред една от най-старите пивоварни в България - “Ломско пиво”, ще има обособено място за почивка и отмора с освежаващи напитки и плодове.
В Оряхово флагът на Дунав Ултра ще бъде издигнат на централния площад Дико Илиев. Община Оряхово ще организира надпревара за малчугани с велосипеди, които ще се снимат с Дунав Ултра флага и с преминаващи колоездачи. Децата ще получат награди и подаръци.
В Лесковец флагът на Дунав Ултра ще бъде издигнат в зоната на възстановената наскоро почивна зона около местната чешма “ОФ - Селсъвета 1956”. Мястото е любима спирка както на местните, така и на пътуващите колоездачи, а Дунав Ултра беше катализатор в решението на местната общност да направи образцово място за отдих.
В Крушовене, благодарение на Община Долна Митрополия, флагът Дунав Ултра ще бъде разположен в района на самолет Aero L-29, превърнат в мемориал в памет на загинали български летци и парашутисти от ВВВУ "Георги Бенковски".
Dunav Ultra 2020
В Никопол деятели от местното читалище, заедно с Община Никопол предвиждат местни деца да направят опознавателна обиколка сред забележителностите на града, която ще приключи на мястото, където ще бъде издигнат Дунав Ултра флагът - реновираният Никополски плаж.
За да популяризира маршрута Община Белене ще организира велосипеден преход с деца и юноши, който ще завърши в зоната на Контролната точка - крепостта “Димум”, като участващите деца ще се снимат за спомен с преминаващите велосипедисти. Преминаването съвпада с традиционните тридневни празници на Белене.
В Община Две Могили готвят истински двойник на войводата Филип Тотю - с комитско облекло, сабя и пищови, който ще посреща участниците в масовото изминаване на маршрута. Контролната точка, където ще бъде издигнат официалният Дунав Ултра флаг, ще бъде къщата-музей “Филип Тотю”, а сред домакините ще бъде и 83-годишния доайен-колоездач и уредник на къщата - Койчо Пенчев.
В Сребърна внушителен 3-метров винил, разположен в центъра на селото, ще посреща участниците в прехода. Селото се намира непосредствено до един от най-интересните природни обекти в България - Биосферен парк Сребърна (ЮНЕСКО)
В Силистра флагът на Дунав Ултра ще бъде издигнат на централната алея в крайдунавския парк - непосредствено до останките на античния град - римския Дуросторум и българския Дръстър.
В Генерал Тошево за първи път ще посрещат официално участници от Дунав Ултра - флагът ще бъде разположен на централния площад на Тошево, а всички колоездачи ще споделят снимка, за да популяризират добруджанския град.
Предвижда се в Силистра и в Генерал Тошево местни ученици да получат подаръци с емблема на маршрута Дунав Ултра и с новото издание на едноименната карта-пътеводител, посветена на най-дългия веломаршрут в страната.
Всички 16 контролни точки, през които ще преминават велосипедистите, както и най-интересните места по маршрута са представени в Мобилно приложение Dunav Ultra (налично за Android и iPhone).
Сред тях са още корабът “Радецки” в Козлодуй, античният град Улпия Ескус в Гиген, Римският легионен лагер “Нове” край Свищов, Пантеонът в Русе, Рибарската махала в Тутракан. Всички те са част от представителния списък на “100-те Дунав Ултра забележителности” - специално селектирани исторически места, природни обекти, свети места, археологически обекти, животни и храна, представящи идентичността на туристическия маршрут. Информацията за тях е свободна и може да се възползва от всеки с изтеглено мобилно приложение Dunav Ultra.
Организаторите на Дунав Ултра, със съдействието на своите партньори, ще организират допълнителни активности във Видин, както и фотоконкурс с различни награди. За повече информация преди и по време на събитието следете официалната страница на Дунав Ултра във Фейсбук.
Последно променен на Сряда, 25 Август 2021 09:55
 
Предстои осмото издание на Дунав Ултра, веломаршрутът набира популярност Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Други
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 17 Август 2021 15:37
Dunav Ultra MapВсяка година няколкостотин колоездачи - ентусиасти от цяла България, Румъния и други държави се включват в изминаването на най-популярния веломаршрут на Балканите - Дунав Ултра.
Маршрутът е с обща дължина 740 км. и следва северната граница на България, преминавайки от запад на изток по поречието на река Дунав до Черно море.
На 2 септември във Видин, за 8-ма поред година ще се проведе промо събитието - Дунав Ултра - тази година под наслов „Обратно при реката“. 150 велосипедисти от България и Румъния се събират, за да стартират заедно и изминат разстоянието на маршрута до крайната му точка - Дуранкулак (Общ. Шабла). Преходът е индивидуално предизвикателство за всеки и кауза за популяризиране на над 110 населени места в България, през които преминава маршрутът.
“Тази година сме свидетели на рекордно висок интерес към маршрута през целия сезон” - сподели Борис Бегъмов, основател на Дунав Ултра. “Радва ни факта, че в приключението се включват не само активни колоездачи, но и любители, начинаещи, дори семейства с деца. Както българите, така и чужденците се впечатляват най-вече от специфичната природа около Дунава, историческите забележителности и дунавската кухня. А вече и от нашата Дунав Ултра бира”, допълва Бегъмов.
Всички най-интересни места по маршрута и много полезна информация за неговото т.нар. “селфгайдед” (самоорганизирано, бел. ред.) изминаване е представена в Мобилно приложение Dunav Ultra (налично за Android и iPhone). Интересни активности съвместно с партньори и общини, също спомагат за ежегодно нарастващото любопитството към маршрута.
Част от топ забележителностите, през които преминава Дунав Ултра маршрутът са: крепостта "Баба Вида" във Видин, бирената фабрика в Лом, корабът “Радецки” в Козлодуй, площад "Дико Илиев" в Оряхово, античният град Улпия Ескус в Гиген, чешмата "Елия" в Никопол, крепостта "Димум" в Белене, римският легионен лагер “Нове” в Свищов, домът на Филип Тотю в Две могили, централният площад “Свобода” в Русе, археологическият комплекс "Дуросторум-Дръстър" в Силистра.
Подробна информация за обектите и местата е представена в Mобилното приложение Dunav Ultra.
Най-възрастният участник-колоездач в тазгодишното издание е 73-годишният Петър Димитров от Добрич, за който предизвикателството е изминаване на дистанцията за втора поредна година. Всички участници в прехода пък ще бъдат приветствани от 81-годишния доайен Койчо Пенчев - страстен колоездач и домакин-уредник на къщата музей Филип Тотю в Две Могили.
Най-младите участници в тазгодишния преход ще опитат да изминат 700-километровото разстояние за по-малко от 48 часа, но основните групи ще изминат разстоянието с график между 5 и 10 календарни дни. За първи път в Дунав Ултра приключението тази година се присъединява румънски екип с тандем велосипед (велосипед за двама).
Организаторите са подготвили допълнителни специални активности за популяризиране на населените места, за които може да се следи в официалната страница на събитието във Фейсбук.
Последно променен на Вторник, 17 Август 2021 19:04
 
Ивет Горанова удържа на думата си - „Златото е наше!“ Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бойни
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 05 Август 2021 15:30
Ivet Goranova Tokio zlatoПри дебюта на каратето като олимпийски спорт 21-годишната плевенчанка Ивет Горанова спечели златния медал в категория до 55 килограма в дисциплината кумите. На финала Горанова победи Анжелика Терлюга от Украйна с 5:1. Това е първа олимпийска титла за България след златото на Румяна Нейкова в турнира по гребане в Пекин 2008.
В първата си среща Ивет, която е бронзова медалистка от световното първенство през 2018 г., победи представителката на Китайско Тайпе Вен Цуюн с 5:2 точки. Напрежението се повиши в края на двубоя, но българката успя да задържи предимството си и да затвърди доброто начало с вазари.
Във втория мач Серап Арапоглу (Турция) поведе, но нашето момиче се мобилизира и обърна резултата срещу далеч по-опитната си съперничка, като я победи с 5:1 точки. В третата си среща Горанова се изправи срещу Сара Бахманяр от Иран, която победи с 5:2 точки.
Последно променен на Понеделник, 23 Август 2021 10:32
 
Този уикенд в Никопол - за първи път джет ски състезание на река Дунав Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Други
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 05 Август 2021 11:31
Nikopol jet skiОбщина Никопол и Българската водомоторна федерация са подготвили зрелищен уикенд (7-8 август ) на плажа в Никопол, съобщават организаторите. Кметът на Община Никопол Ивелин Савов е познат с уменията си в моторните спортове. Той се справя отлично с управлението на ATV и джет и ще се включи в състезанието с джет в категорията на серийните машини. Неговата цел и мечта е да направи Никопол център на екстремните спортове по суша и вода.
Специално подготвения градски плаж ще предостави отлични условия на участници от България, Гърция и Румъния. Проявата е трети кръг от Националния джет ски шампионат, в който участие ще вземат над 30 състезатели. При децата отново присъстващите ще видят 13 годишната Мари Петрова, която вече стартира в класа на жените, а двукратния републикански шампион Антон Горещилов (14 г) ще се пусне и в мъжките класове. При най-мощните джетове водата ще „ври и кипи“ при стартовете на Марио Михалев - многократен джет ски шампион и претендентите Стоян Топалов, Мартин Димов и Огнян Георгиев.
По време на състезанието ще има и много водни атракции, слалом с джетове и акробатничи изпълнения с джет от Европейския шампион Дени Делиман от Румъния. Атракция ще бъдат и изпълненията с Флайборд от нашия представител в световния шампионат Атанас Михайлов.
Кулминацията на водната скоростна феерия под и над вода ще се проведе в съботния ден след 19 часа, когато река Дунав ще бъде озарена от светлинно шоу и рок концерт.
Стартовете са в събота, 7 август, от 10 часа, финалните серии са в неделя от 10 часа, а награждаването от 13 часа на градския плаж в Никопол. Повече информация можете да намерите във Фейсбук страницата ни Jet Ski Bulgaria и в събитието Nikopol Jet Ski Cup 2021.
Последно променен на Четвъртък, 05 Август 2021 13:34
 
България с второ злато на Токио 2020. И отново героят е свързан с Плевен Печат Е-мейл
( 2 Гласа )
Други
Написано от Вестник "Посредник"   
Събота, 07 Август 2021 10:51
Stoika KrystevaБългария отново изкачи олимпийския връх! Стойка Кръстева спечели златен медал в категория до 51 кг в боксовия турнир на олимпийските игри в Токио, побеждавайки туркинята Бусе Наз Чакъроглу, която бе и водачка в схемата на турнира. Българката надделя с пълно съдийско решение, показвайки превъзходството си над съперника.
„Все още не мога да осъзная какво се случи. Концентрацията ми беше на високо ниво. Огромна заслуга за това има треньора ми, лекаря и психолог. Щастлива съм, че трудът на всички тези хора се възнаграждава. Благодарна съм на всички, които са ми помагали през годините.“ заяви Кръстева.
„За този мач се доверих изцяло на треньора си. Преди месеци загубих точно от нея в квалификацията. Това беше двубой на честта. Моят треньор изгради перфектна стратегия и успях да си излея цялата агресия от предишния двубой.“, добави Кръстева.
След изключителния успех на Стойка Кръстева и спечеления златен медал на Олимпиадата в Токио във Върбица емоциите са неудържими, показва репортаж на Нова телевизия.
„Радост. Горд съм с нея. Казах, че ще има злато още след първия ден. Бях сигурен. Моята мечта тя да стигне върха се осъществи. Трудолюбието и целеустремеността я доведоха дотук”, споделя бащата на Кръстева Желязко Петров.
„Честита победа на цяла България, на българския бокс и спорт! Преди мача, когато разговаряхме, видях, че лицето ? сияе, че е щастлива и уверена. Казах си, че това е нейният ден”, радостен е съпругът на Стойка Борил Кръстев.
„Когато се чуем отново, ще й кажа, че я обичам много и че й благодаря за всичко, което донесе на България. Всички големи държави ще станат на крака за българския химн”, казва още Кръстев със сълзи в очите.
Последно променен на Понеделник, 23 Август 2021 10:33
 
Сигурен бронз за Ивет Горанова в Токио, но тя е категорична - „Златото е наше!“ Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Бойни
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 05 Август 2021 13:59
Ivet Goranova Tokio21-годишната плевенчанка Ивет Горанова се класира за полуфиналите в категория до 55 килограма и си осигури медал при дебюта си на Олимпийски игри.
Двата полуфинала и мачът за златото са по-късно в четвъртък, 5 август, като се очаква да започнат около 14:20 часа българско време.
В първата си среща Ивет, която е бронзова медалистка от световното първенство през 2018 г., победи представителката на Китайско Тайпе Вен Цуюн с 5:2 точки. Напрежението се повиши в края на двубоя, но българката успя да задържи предимството си и да затвърди доброто начало с вазари.
Във втория мач Серап Арапоглу (Турция) поведе, но нашето момиче се мобилизира и обърна резултата срещу далеч по-опитната си съперничка, като я победи с 5:1 точки. В третата си среща Горанова се изправи срещу Сара Бахманяр от Иран, която победи с 5:2 точки.
Според регламента, дори да загуби мача си от полуфиналите, Ивет Горанова ще се прибере с медал у нас, тъй като среща за бронза няма, а двете отпаднали каратистки заемат третото място в крайното класиране.
„Не е време за приказки, защото имаме още работа, но златото е наше! Имам сили за още мачове, играла съм и повече. Нямам респект към нито една от останалите състезателки. Нямам предпочитание срещу коя ще се изправя“, заяви Горанова след третата си победа, пишат от gong.bg.
Успехът на Горанова е четвърти сигурен медал за България от олимпийските игри в Токио.
До сега Антоанета Костадинова спечели сребро в стрелбата, а Тайбе Юсеин се окичи с бронз в борбата. Рано тази сутрин Мирела Демирева си осигури място във финала на скок височина. По-късно днес в мачове за бронзовите медали излизат двамата ни борци Георги Вангелов и Евелина Николова. В събота, 7 август, Стойка Кръстева ще излезе на финал в своята категория в бокса.
Последно променен на Вторник, 17 Август 2021 15:53
 
Започна втората част по проект "Плувно лято 2021 г." в град Левски Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Други
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 03 Август 2021 12:45
pluvno ljato LevskiУспешно приключи първа част от проекта „Плувно лято 2021г.” То се организира от Община Левски и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, информира секретарят на комисията Ваня Дочева.
На общинския плувен комплекс в Левски, в уроците по плуване взеха участие над 80 момичета и момчета от общината и нейни гости. За ползотворното обучение, пълноценно изживяване  и безкрайни забавления на децата Местната комисия закупи дъски за плуване и макарони от пяна, за начинаещите, а за по-напредналите - дъски за плуване, плувни очила и плавници.
От 2 август започна втората част от Проекта „Курс по плуване за деца от малките населени места в община Левски” модул от Програмата „Чрез спорт към толерантност” на МКБППМН-Левски.
За участието на децата от селата в община Левски е осигурен транспорт по график, съобразен с обучителната програма.
Последно променен на Вторник, 03 Август 2021 17:00
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 227
Фейсбук коментари
Сподели статията
Реклама
ВСИЧКО ПО ТЕМАТА
Седмичен рейтинг

RSS емисии
RSS Водещи
RSS Бизнес
RSS Общество
RSS Култура
RSS Екология
RSS Светски новини
RSS Спорт
RSS Мобилна емисия
Приятели
Новини от Плевен