СтранатаТуризъмТърговия

Предстоят срещи по места с моловете за режима на работа, ще се създават критерии за пристигащите туристи

„Не се страхуваме да носим отговорност. Ползваме локалния подход, не защото ни е страх да вземем решение на централно ниво, а защото има градове и населени места, където няма толкова заболели и не виждам никакъв смисъл да слагаме всички под общ знаменател“, заяви на работно съвещание, проведено днес, министър-председателят Бойко Борисов.
„Направете среща с ръководството на моловете по места и им казвате – спазвате правилата, работите, не ги спазвате, тогава се сърдете на себе си. Като имаме претенциите за умна, интелигентна и иновативна нация, трябва ли да му се издава заповед на човек, за да спазва мерките“, риторично заяви премиерът Борисов. Министър-председателят отново призова българските граждани да пазят личното си здраве. „Всички виждат какво става с другите държави в Европа с месеци наред локдаун. В България е възможно най-либералното, но ние разчитаме и на чувството за самосъхранение, на чувството за отговорност, демокрацията е и отговорност“, изтъкна Борисов.
„Да има критерии, по които всеки човек да е наясно как може да посети България. Още от сега да могат туристите в Европа, а и не само в Европа, да знаят какво е необходимо, ако дойдат на почивка в България. Така ще може и туристическият бранш да се подготви за дейността си“, изиска премиерът Борисов. Министър-председателят разпореди на Министерството на туризма и на Министерството на външните работи да се ангажират активно със създаването на този план, с който да се гарантира реализирането на летния сезон.

Подобни новини

Back to top button