ПолитикаСоциални

С ново оборудване е 23 200 лева ще бъде подобрена материалната база на социалния патронаж в Левски

Фонд „Социална закрила” към Министерство на труда и социалната политика и Община Левски подписаха Договор за съвместна дейност № РД04 – 48/ 12.05.2021г. за изпълнение на проект „Подобряване на материалната база на Домашен социален патронаж”, съобщават от местната администрация.
Общата стойност на новото оборудване е 23 200 лева с ДДС, като 84% са осигурени от Фонд „Социална закрила”, а 16% са съфинансиране от Община Левски.
За нуждите на кухненския блок към Общинско предприятие „Социален патронаж” ще бъдат доставени и монтирани : 3 бр. електрически хокер, 2 бр. електрическа печка с квадратни плочи, картофобелачка без носеща рама и 2 бр. хиперинверторни климатици.
Социалната услуга „домашен социален патронаж” е мобилна услуга и се предоставя чрез общинско предприятие „Социален патронаж” в зависимост от нуждите на потребителите. Дейността на предприятието се субсидира от бюджета на общината, съобразно приетия общински бюджет. Храната за ползвателите на услугата се приготвя в кухненския блок на ОП „Социален патронаж” и се извозва до домовете, както и до пациентите на МБАЛ в Левски. Към края на миналата година услугата „домашен социален патронаж” обхваща близо 300 потребители на територията на цялата община. Нейни ползватели са хора с увреждания и възрастни.
Подобряването на материалната база цели по-качествено предоставяне на услугата „Домашен социален патронаж” и осигуряване на по-добри условия на труд, отговарящи на нужните изисквания и стандарти.

Подобни новини

Back to top button