Изкуство

Пет първи места „Майсторство и съвършенство“ и Гран при за Балетното студио при НЧ „Съгласие 1869

С куп награди са отличени децата от Балетното студио при НЧ „Съгласие 1869“ в IX Международен фестивал на изкуствата „Морско конче“. Конкурсът се проведе в Обзор от 30 юни до 4 юли. В конкуренция с над 350 участници от четири държави – Украйна, Естония, Северна Македония и България, плевенските деца, под ръководството на художествения ръководител Маня Николова, показаха талант, класа и майсторство. И заслужиха не само аплодисментите на публиката, симпатиите на конкуренцията, но и наградите на журито.
Балетната школа при НЧ „Съгласие 1869“ спечели голямо признание – Гран при на украинското сдружение ZIRKA. Специалната награда на кметство Обзор също беше присъдена на Школата на НЧ „Съгласие 1869“, както и специалната награда на сдружение „Обзор АРТ“.
Пет първи места „Майсторство и съвършенство“ завоюваха възпитаниците на НЧ „Съгласие 1869“ в Международния фестивал – за класически танц с изпълнението си на „Серенада“, за етнотанц, в който участваха момчета специалност народни танци в НУИ „П. Пипков“; за соловите изпълнения класически балет на Ивана Габриел, Катрин Кутайфан и Михаела Попова. Танцът, създаден по песента „Арлекино“ на Емил Димитров, освен първо място за хореография, грабна сърцата на публика и жури с изпълнението на Калоян Райков в ролята на Арлекино, който заслужено беше награден за своята артистичност. С корона за заслуги към издигане нивото на Фестивала беше отличена и Маня Николова – художествен ръководител и автор на хореографията на танците.

Изпълнителите в различните категории бяха оценявани от жури с председател Людмила Алтухова – хореограф, председател на сдружение ZIRKA от Украйна, и членове: Марина Кранц от Естония, Румяна Кацарова – Българя, Веселина Петрова – представител на кметство Обзор, както и представители на организациите организатори на фестивала – Яне Велков, Велислава Ганчева, Биляна Попова, Мила Пендичева.

Подобни новини

Back to top button