ИзбориПолиция

Изборният ден в област Плевен започна в спокойна обстановка

Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден. Служителите на МВР – Плевен са поели охраната на 288 изборни секции.
Припомняме, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Забранява се ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Служителите на Министерството на вътрешните работи осигуряват външната охрана на изборните места. Те се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.
От 29 септември до 6 ноември 2023 година в МВР работи денонощна телефонна линия 02/90 112 98, а на територията на ОДМВР – Плевен – денонощната телефонна линия е 064 – 864323. На тях, както и на e-mail [email protected], гражданите могат да сигнализират за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес. Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на линиите. Сигнали се приемат и в районните управления, както и на тел. 112.
В днешния ден служителите на секторите „Български документи за самоличност“ в ОДМВР – Плевен и РУ при ОДМВР ще работят от 08:30 до 19:30 часа и ще издават удостоверения (за изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок лични карти) с оглед гражданите да могат да упражнят избирателните си права.

Подобни новини

Back to top button