Спорт

Този уикенд в Никопол – за първи път джет ски състезание на река Дунав

Община Никопол и Българската водомоторна федерация са подготвили зрелищен уикенд (7-8 август ) на плажа в Никопол, съобщават организаторите. Кметът на Община Никопол Ивелин Савов е познат с уменията си в моторните спортове. Той се справя отлично с управлението на ATV и джет и ще се включи в състезанието с джет в категорията на серийните машини. Неговата цел и мечта е да направи Никопол център на екстремните спортове по суша и вода.
Специално подготвения градски плаж ще предостави отлични условия на участници от България, Гърция и Румъния. Проявата е трети кръг от Националния джет ски шампионат, в който участие ще вземат над 30 състезатели. При децата отново присъстващите ще видят 13 годишната Мари Петрова, която вече стартира в класа на жените, а двукратния републикански шампион Антон Горещилов (14 г) ще се пусне и в мъжките класове. При най-мощните джетове водата ще „ври и кипи“ при стартовете на Марио Михалев – многократен джет ски шампион и претендентите Стоян Топалов, Мартин Димов и Огнян Георгиев.
По време на състезанието ще има и много водни атракции, слалом с джетове и акробатничи изпълнения с джет от Европейския шампион Дени Делиман от Румъния. Атракция ще бъдат и изпълненията с Флайборд от нашия представител в световния шампионат Атанас Михайлов.
Кулминацията на водната скоростна феерия под и над вода ще се проведе в съботния ден след 19 часа, когато река Дунав ще бъде озарена от светлинно шоу и рок концерт.
Стартовете са в събота, 7 август, от 10 часа, финалните серии са в неделя от 10 часа, а награждаването от 13 часа на градския плаж в Никопол. Повече информация можете да намерите във Фейсбук страницата ни Jet Ski Bulgaria и в събитието Nikopol Jet Ski Cup 2021.

Подобни новини

Back to top button