Водещи новиниОбщество

Стефка Великова и двама волейболисти са загиналите при катастрофата на пътя Плевен – Ловеч

Трагедия разтърси волейболните среди. Президентът и основен треньор на клуб „Олимпиец“ (Плевен) – Стефка Великова и двама от волейболистите на клуба загинаха при тежка катастрофа, съобщава bgvolleyball.com. Още един волейболист на плевенския клуб е в закаран в болница в тежко състояние. 

Трагедията се е разиграла днес на пътя за Ловеч, където мъжкият тим на „Олимпиец“ е трябвало да играе мач с местния „Осъм“ от „А“ НВГ.

Сигналът за инцидента е получен в 15:45 часа. По първоначална информация на мокра настилка са се ударили два автомобила с плевенска регистрация. Образувано е досъдебно производство и предстои изясняване на причините за инцидента.

Стефка Великова е сред най-активните спортни деятели на Плевен. В началото на 2023 година тя успя да възроди мъжкия волейбол в града след повече от 40 години прекъсване. Нейната амбиция бе да възроди волейбола в Плевен и категорично смяташе, че има възможност градът ни да си възвърне старата спортна слава.

Добре позната е и сред баскетболната общественост, тъй като е майка на бившия национал и настоящ капитан на „Левски“, Асен Великов и съпруга на един от най-успешните български треньори – Дарин Великов.

Подобни новини

Back to top button