ЕкологияЗабавленияОбществоПриродаСветски новини

Туристическо дружество „Кайлъшка долина“ отбеляза 120 години от създаването си

Туристическо дружество (ТД) „Кайлъшка долина“-Плевен отбеляза на 28 май 120 години от създаването си.

Сред гостите на спортно-туристическия празник в плевенския парк „Кайлъка“ бяха проф. Атанас Георгиев, член на Управителния съвет на Български туристически съюз (БТС), Димитър Петров, заместник-директор на Регионален исторически музей – Плевен, приятели от дружествата в Павликени, Дряново и Габрово.

Председателят на ТД „Кайлъшка долина“ доц. Венци Росманов приветства всички присъстващи и благодари на членовете на дружеството, които помагат то да развива активна туристическа дейност. Туристът ветеран и дългогодишен председател на дружеството Христо Недялков връчи плакети за заслуги към туристическото движение в Плевен.

Проведени бяха пешеходен и коло-поход, състезание по спортно ориентиране и воден слалом. На Осмия преглед на туристическите умения и сръчности за учащи се за приз „Кристален еделвайс“ правото да представя Плевен на националния преглед завоюва отборът на Професионалната гимназия по транспорт „Проф. Цветан Лазаров“. Той спечели комплексното класиране в трите дисциплини – комбинирана спортно-туристическа щафета, теглене на въже и построяване на палатка. С награди са отличени и призьорите в състезанието по спортно ориентиране, проведено в чест на празника.

Туристическо дружество „Кайлъшка долина“ – Плевен е основано през май 1901 г., но поради пандемията миналата година честването се отложи. Плевен е сред първите градове в страната с организирано туристическо движение и е сред основателите на БТС.

БТА

Снимки: Фейсбук

Подобни новини

Back to top button