ЗабавленияИзкуствоСтраната

Плевенски медалисти в Националния конкурс „Детство мое – реално и вълшебно“

На две деца от арт школа „Колорит“ е присъдена Трета награда и Бронзов медал от Националния конкурс „Детство мое – реално и вълшебно“ 2022 в Ловеч, информира ръководителят на „Колорит“ Майя Ананиева.
Шестгодишната Ивайла Петкова и деветгодишният Емил Любенов, заедно със своя арт педагог Майя Ананиева, получиха своите престижни награди на тържествена церемония в Художествена Галерия „Проф. Теофан Сокеров“ в Ловеч. В залите на галерията е експонирана и Националната изложба, която представя най-добрите детски творби, създадени в различни стилове и живописни техники, изпълнени с оптимизъм, красота и вълшебството на детското въображение. Ивайла печели своята награда с живописната си творба „Щастливи деца с балони“, а Емил е отличен за творбата си, изпълнена в смесена живописна техника „За мечтите няма предели“.

В това издание на конкурса са всели участие 1180 творби на деца и младежи от цялата страна. Организатори на Националния арт форум са Министерството на образованието и науката, Националният Дворец на децата, Община Ловеч и Общинския детски комплекс в Ловеч.

Подобни новини

Back to top button