ЗабавленияИзкуство

Галина Гатева представя своята първа изложба „Моята бродерия”

В програмата на празниците на изкуствата в памет на Георги Парцалев е и изложба от 25 гоблена и палитра от български шевици. Авторът – Галина Гатева, попила обичта към това изкуство още от детските години, представя за първи път своите творби. Любимото хоби се превръща в страст, както сама тя казва, и вече повече от 20 години пресъздава красотата с удоволствие.
При откриването на изложбата Галина Гатева благодари на Национален фонд „Култура” за финансовата подкрепа, на НЧ „Георги Парцалев – 1901” и на Община Левски в лицето на кмета Любка Александрова.
Българката вплита в своите шевици послание за мир, любов, благоденствие и закрила на семейството, като едно писмо на жената, която я е шила. Всяка област има своя характерен начин да изразява това, което прави уникално българското изкуство, каза Галина Гатева с надежда младите хора да видят и проявят интерес към това.

Любка Александрова поздрави авторката за таланта и радостта, която доставя със своето изкуство. Всяка година в рамките на седмицата в памет на Георги Парцалев се появява ново изкуство, отбеляза с радост кметът на общината. Стремежът на НЧ „Георги Парцалев – 1901” и на Община Левски е да представя нови и различни изкуства в седмицата, в която ни събира великият актьор Парцалев.

Подобни новини

Back to top button