Полиция

От бюлетина на МВР – Откраднати телефони, намерени наркотици, пиян зад волана

Разследване на РУ Тръстеник установи, че 12-годишен е откраднал мобилен апарат „Huawei“ с активна Сим карта на 17 юни 2022 година. Полицейските действия са стартирали в 11:30 часа след постъпил сигнал от жител на Ореховица. Тъжителят е заявил, че от маса в магазин в селото е откраднат телефона му. Малолетният е направил пълни самопризнания за механизма на деянието. Снето му е подробно сведение от инспектор от детска педагогическа стая. Телефонът е намерен. Работата по случая продължава.
На 18 юни 2022 година около 11 часа продавач-консултант в борса за строителни материали в Червен бряг е заявила в полицията за кражба на мобилен телефон. Престъплението е извършено за времето от 9:30 до 10 часа на 18 юни от шкаф в обекта. От проведените оперативно издирвателни мероприятия е установено, че извършител на деянието е 32-годишна жителка на Реселец. Вещта, обект на кражбата, е предадена с протокол за доброволно предаване. Телефонът е върнат на собственичката. 32-годишната е задържана за срок до 24 часа по ЗМВР. Сезирана е РП – Плевен. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.194, ал.3 от НК. Работата продължава.

На 17 юни 2022 година около 16:20 часа пред автогарата в областния град при проверка и личен обиск в 45-годишен е намерена полиетиленова свивка с диаметър около 3 см., съдържаща бяло кристалообразно вещество и станиолова свивка с размери 3 х 2 см., съдържаща суха зелена тревиста маса. По данни на мъжа веществата са 3 грама пико и един грам марихуана. Предстои назначаване на физико – химическа експертиза. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3 от НК. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Работата продължава.

На 19 юни 2022 година около 5:40 часа в Писарово е спрян автомобил „Мерцедес“. Установено е, че водачът – 36-годишен от Ловеч, е зад волана с концентрация на алкохол над 1.2 промила. Пробата е взета с техническо средство „Дрегер алкотест 7510“. Издаден е талон за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК. Уведомен е прокурор при РП – Плевен и работата продължава разследващ полицай.

Подобни новини

Back to top button