Полиция

От бюлетина на МВР – Среднощни гонки с нарушители, двама от Русе заловени с наркотици, опит за подкуп, изгоряла пшеница

На 22 юни 2022 година около 3:30 часа на бул.“Христо Ботев“ в Плевен преди кръстовище с улица „Сан Стефано“ полицаи подават сигнал за проверка на водача на мотоциклет „Ямаха“. Управляващият ускорява движението и се отправя в посока парк „Кайлъка“. След последвало преследване, мотоциклетът е спрян до изхода за Радишево, до водонапорна кула. Мотористът не пропуска и неосигурява достатъчно разстояние за преминаване на служебен автомобил “Киа сиид“, собственост на МВР, който е със специален режим на движение с включени светлинен и звуков сигнал. В резултат е настъпило ПТП с материални щети. Проверка е изяснила, че нарушителят 25-годишен от Русе и е неправоспособен – лишен по административен ред. При последвал личен обиск и проверка на лични вещи в него са установени полиетиленова свивка, съдържаща, суха, зелена, тревиста маса и полиетиленов плик с размери: 6/7,5 см., съдържащ бяло, кристалообразно вещество. Съдържанието е иззето и предадено за лабораторна обработка. 25-годишният е отказал да бъде изпробван с техническо средство „Дръг тест 5000“ за употреба на наркотични вещества или техните аналози. Съставен му е акт и е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е прокурор от РП – Плевен за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 22 юни 2022 година около 4:40 часа в областния град на улица „Сан Стефано“ е проверен 37-годишен от Русе. Мъжът е управлявал мотоциклет „Ямаха“. При извършен личен обиск в него са намерени пластмасов флакон, съдържащ бяло, кристалообразно вещество и свивка 1,5/1,5 см., съдържаща, бяло, прахообразно вещество. Иззетото е предадено за лабораторна обработка, 37-годишният е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е прокурор от РП – Плевен за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 22 юни 2022 година в 11:20 часа на улица „Панайот Волов“ в Червен бряг е спрян за проверка лек автомобил „Опел Астра“. Зад волана е бил 23-годишен от Петревене. При проверката е установено, че водачът е с отнето СУМПС. За да осуети изпълнението на служебни задължения на полицаите нарушителят е оставил в автомобила им 50 лева – две банкноти с номинал 20 лева и една банкнота с номинал 10 лева. На местопрестъплението е извършен оглед от полицейски служители. Банкнотите са иззети. 23-годишният е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Сезирана е РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.304 „а“, във връзка с чл.304, ал. 1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.
На 22 юни 2022 година около 21:40 часа в Петърница е подаден сигнал за проверка на лек автомобил Опел, без поставени регистрационни номера. Установена е самоличността на водача – 18-годишен от София. Той не се е подчинил на подадения светлинен и звуков сигнал и е продължил движението си по земен път посока Бъркач. После е напуснал автомобила и е избягал в близката гора. От извършената проверка в масивите на МВР е изяснено, че автомобилът не е регистриран по надлежния ред. Извършен оглед от полицейски инспектори. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.270, ал.1 и чл.345, ал.2 от НК. Работата по случая продължава разследващ полицай.

По неустановени причини е възникнал пожар на 22 юни 2022 година в 23:27 в житен блок до Божурица. До пристигането на огнеборците от У ПБЗН – Долна Митрополия са унищожени 80 дка пшеница. Спасени са 90 дка.
Малко по-късно – в 23:51 часа, е съобщено за пожар в житен блок в Драгаш войвода. Изгорели са 40 дка пшеница. Спасени са 100 дка посеви.

Подобни новини

Back to top button