ОбществоОбщинска и държавна администрацияСпортФутбол

Повече от 50 деца се включиха във Футблна академия в Левски

На 2 юли се проведе турнир по футбол за деца от 6 до 12 години, участници във Футболна академия, която е част от Лятна ваканционна програма – 2022г. на Община Левски. Традиционното състезание се провежда със съдействието и под организацията на МКБППМН – Левски. Футболната академия събра над 50 деца от град Левски, от селата на общината, както и деца, които са дошли тук за лятната ваканция.

Според възрастовата им група, децата бяха разделени на Футбол 5, с треньор Ивайло Раденцов и  Футбол 7 и Футбол 9, с треньор Тоньо Петров.

През целия месец юни на Градския стадион в Левски се вихреха футболни страсти. Придобитите знания и умения малките футболисти показаха във футболния турнир. Събитието нямаше състезателен характер, а желание чрез спорта да се възпитават у подрастващите морални и волеви качества. Емоциите на стадиона не стихнаха – напиращи сълзи в очите за пропуснато или спасено голово положение до викове от радост при попадение на топката в противниковата врата.

За финал, футболните страсти бяха охладени с водни забавления и игри на градския басейн, където малките футболисти бяха почерпени за доброто си представяне на терена.

Ваня Дочева, секретар на МКБППМН – Левски изказва благодарност на Красимир Станчев и Христо Борисов за  подкрепата, като съдии на турнира и на Ирена Георгиева за оказания медицински надзор.

Подобни новини

Back to top button