Полиция

От бюлетина на МВР – Намериха 167 литра домашна ракия за лична употреба без платен акциз

Заловиха рецидивист без книжка, пожари в запалени отпадъци, сухи треви и нискостеблена растителност, натъкнаха се на марихуана

На 20 юли 2022 година в 9 часа в Долна Митрополия е спрян „Рено Меган“, управляван от 29-годишен от Дойренци. Установено е, че водачът управлява МПС без съответното свидетелство за управление в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние с наказателно постановление, влязло в сила на 09.03.2022 г. Уведомен е прокурор в РП – Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „в“, ал.2 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 20 юли 2022 година около 9:50 часа при обход на района на ул.“Сторгозия“ полицейски служители спират за проверка 25-годишен. Той доброволно е предал зелена пластмасова кутия, съдържаща полиетиленов плик с размери 7 см. Х 8 см. с марихуана. При проверка в жилището му 25-годишният доброволно е предал полиетиленов плик с размери 6 см.Х 4.5 см , съдържащ също суха тревиста маса – марихуана. Назначени са експертизи. За намерените вещества са уведомени разследващ полицай при Второ РУ Плевен и дежурен прокурор при РП – Плевен. Образувано е бързо производство. Продължава работа разследващ полицай.

На 20 юли 2022 година на територията на РУ Долна Митрополия е проведена специализирана полицейска операция по линия „Акцизни стоки“. Около 13:50 часа е извършена проверка със съгласието на собственика по реда на чл.83 от ЗМВР в частен дом, обитаван от 51-годишна. Установени са на съхранение съдове с различна вместимост, пълни със съдържание с мирис на етилов алкохол, с общо количество около 167 литра. По данни на обитателката това е домашна ракия за лична употреба. Жената не е представила документи относно произхода на ракията и заплатен акциз. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. От служители на ТД Митница Русе, отдел „МРР“ гр. Свищов е съставен протокол за проверката. Извършено е замерване на алкохолното съдържание с полеви денситометър във всички съдове, количествата са подробно описани и иззети. Предстои вземане на проби за лабораторен анализ. След изготвяне на анализа в ТД Митници Русе предстои образуване на административно наказателна преписка по реда на чл. 126, ал. 1 от Закона за акцизите и данъчните складове.

През изминалото денонощие екипи на РДПБЗН – Плевен са локализирали и погасили запалени отпадъци, сухи треви и нискостеблена растителност в Плевен в местността“Бала баир“ и на булевард „Христо Ботев“, в Петърница на улица „Славия“, в Горна Митрополия в гробищен парк, в землищата на Садовец, Бохот, в землищата на Койнаре, Искър, както и в Долна Митрополия на улица „Съединение“.

Подобни новини

Back to top button