Полиция

От бюлетина на МВР – Пиянска свада в Петърница завърши с масов побой и четирима пострадали

Пияни управляват трактор и мотоциклет, горяха къщи в Плевен и в Милковица, пожари в сухи треви в цялата област

Масов бой в плевенското Петърница завърши със счупени прозорци на заведение. Нанесени са материални щети и на автомобил, пострадали са четирима. Сигнал за инцидента е постъпил в полицията на 11 август 2022 година в 21:50 часа. Незабавно са изпратени полицейски служители, които са установили, че след пиянска свада са унищожени два стъклопакета на ПВЦ дограма, три стъклопакета на ПВЦ врата на заведение и са нанесени са материални щети на лек автомобил „Ауди“. Мъжете употребявали камъни и колове. Причинени са и различни по вид травми на участници в сбиването – 44-годишен и 18-годишен от Петърница, 42-годишен и 15-годишен от Бъркач. Оказана им е медицинска помощ. Екипите на РУ Долни Дъбник, Второ РУ- Плевен, РУ- Д. Митрополия, Зонално жандармерийско управление и специализирани полицейски сили са предотвратили навреме физическия конфликт. Инцидентът е станал след употреба на алкохол. Сезирана е РП – Плевен и е образувано досъдебно производство по чл.325, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

В 11:11 часа на 13 август 2022 година в Искър полицейски служители спрели за проверка колесен трактор „Yanmar ym 1500“, управляван от 55-годишен местен жител. Направеният тест за алкохол на водача е отчел над 1.2 промила. Издаден е бил талон за медицинско изследване, нарушителят е отказал кръвна проба за анализ. За престъпление по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК е започнато бързо производство. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Сезирана е РП – Плевен.
На 13 август в 18:15 часа в Рупци при проверка е установено, че 30-годишен управлява лек автомобил „Мерцедес“ след употреба на алкохол. Пробата с „Дрегер“ е показала над 1.2 промила алкохолна концентрация. За констатираното на водача е издаден талон за медицинско изследване. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Продължава работата разследващ полицай. Образувано е бързо производство.

Неправилно ползване на нагревателни уреди е причинило пожар в кухня в частен имот в областния град на улица „Пирин“. Сигнал за инцидента е постъпил на 12 август 2022 година в 09:36 часа в Оперативния център при РДПБЗН – Плевен. Пламъците са локализирани и погасени от огнеборци от районната служба в Плевен с един автомобил. Унищожени са техника, мебели и домашно имущество. Няма пострадали хора.
В 15:28 часа на 14 август 2022 година е възникнал пожар в къща в Милковица, където незабавно били насочени служители на РСПБЗН – Гулянци с един противопожарен автомобил. Огънят унищожил около 50 кв. м покривна конструкция, техника, мебели. Опушени са стени 100 кв.м. Пожарът бил загасен, преди да достигне до съседни постройки в близост. Предполагаемата причина за инцидента е късо съединение от разклонителна кутия. Няма пострадали хора.

За периода от 12 август до 15 август екипи на РДПБЗН – Плевен са загасили запалени сухи треви в землищата на Петърница, Николаево, Търнене, Деков, Черковица, Радишево, Буковлък, Обнова, Одърне, Асеновци, Бреница, в землищата на Червен бряг, край Гулянци в местността „Край барата“, в Плевен на улица „Българска авиация“ и в ж.к „Дружба“, в Летница на улица „Марин Дринов“ и в Койнаре на улица ,,Йордан Ганев „.
На 12 август 2022 година около 14 часа пламъци от запалени сухи треви в Бресте на улица „Иван Вазов“ са обхванали горски торф и храсти.Огънят се е превърнал в низов горски пожар. Засегнатата площ е около 1500 декара по преценка на горския служител.
Същия ден около 14:30 часа в землището на Червен бряг пожар, запален в нискостеблена растителност и стърнища, се е прехвърлил в необитаема постройка. Изгоряла е покривна конструкция 50 кв.метра. Бързата намеса на служители от РСПБЗН Червен бряг с два автомобила е спасила три съседни обитаеми къщи.
На 13 август 2022 година около 10 часа в землището на Бресте низов пожар е обхванал 100 дка смесена гора. Спасени са 150 дка смесена гора. В пожарогасенето са участвали служители от РСПБЗН – Червен бряг с един автомобил.

Подобни новини

Back to top button