Полиция

От бюлетина на МВР – Един – надрусан, друг – пиян и двамата зад волана на БМВ, намериха самоделна пушка в Телиш

На 30 август 2022 година на улица „Д-р Г.М. Димитров“ в Плевен полицейски служители спрели за проверка „БМВ“, управляван от 46-годишен плевенчанин. Направеният тест за алкохол на водача е отчел над 1.2 промила. Издаден е бил талон за медицинско изследване. За нарушението е съставен акт по ЗДвП. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Сезирана е РП – Плевен.

На 31 август 2022 година около 15:30 часа в Червен бряг на улица „Георги Сава Раковски“ при проверка е установено, че 42-годишен управлява лек автомобил „БМВ“ след употреба на наркотични вещества – тетрахидроканабинол. За констатираното на водача е съставен акт и е издаден талон за медицинско изследване. Нарушителят е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал.3 от НК.

На 31 август 2022 година при проверка в имота на 72-годишен в Телиш е намерена самоделна ловна пушка 12 калибър с патрон в цевта. Мъжът не притежава разрешение по ЗОБВВПИ. Оръжието е предадено с протокол за доброволно предаване и е на съхранение в РУ-Червен бряг. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.339, ал.1 от НК. Уведомен е прокурор при РП-Плевен. Работа по случая продължава разследващ полицай.

Подобни новини

Back to top button