ОбразованиеСветаСветски новини

С двама носители на „Златен Хипократ“, 18 отличника и среден успех Много добър 4.91 завършват младите лекари от Випуск 2022

Медицинският университет в Плевен организира празнично шествие и Тържествена промоция на младите лекари от Випуск 2022 на Факултет „Медицина“ на 16-ти декември 2022 година, петък, с участието на Академичното ръководство, преподавателите и близките на дипломантите. Празникът ще протече със следната програма:
10:00 часа – Ритуал по предаване символите на Университета в Ректората
10:15 часа – Празнично шествие от Ректората до площад „Възраждане”
10:30 часа – Поднасяне на венец пред Вечния огън на Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец”
11:00 часа – Тържествена промоция на младите лекари в зала „Магнум”
След успешно завършен 6-годишен курс на обучение 100 абсолвенти от България, Сърбия, Украйна и Македония придобиват образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „лекар”. Средният успех на Випуск 2022 млади лекари е Много добър 4.91. Броят на отличниците е 18. От тях дипломирани с пълно отличие и първенци на випуска са д-р Симонета Красимирова Иванова и д-р Ива Цветанова Андреева, които ще бъдат удостоени с наградата „Златен Хипократ“.
По покана на Академичното ръководство на МУ-Плевен специален гост на събитието тази година, който ще изнесе академично слово за младите лекари от Випуск 2022, е проф. Атанас Семов – юрист, член-кореспондент на БАН, университетски преподавател и конституционен съдия.

Заради празничното шествие 10 до 11 часа на 16 декември, петък, временно ще бъде ограничено движението, спирането и паркирането на моторни превозни средства на ул. „Св. Св. Кирил и Методий”.

Подобни новини

Back to top button