Водещи новиниОбразованиеТехнологии

Второ издание на академията GrowIT, която има амбицията да развива Северна България като софтуерен хъб

Второто издание на безплатната академия за обучение на специалисти в сферата на информационните технологии започва в Плевен на 1 март 2023 година. GrowIT ще продължи да обучава десетки участници, с минимален или без никакъв опит в областта. Предстоящата академия ще предложи задълбочени познания в едно най-търсените в момента звена на IT – продуктовия мениджмънт.
След успешното пилотно издание на академията, трима начинаещи IT специалисти започнаха своята първа работа в сектора – в компанията ClearWare, която работи върху създаване на прототипи на технологични решения за български и европейски стартиращи компании. В рамките на второто си издание, обучителната програма ще продължи стремежа си да развива участниците в нея и да предлага възможност за кариерно развитие веднага, след завършването ѝ.
Лектори във второто издание на GrowIT ще бъдат специалисти с дългогодишен опит в областта, които ще споделят своите теоретични знания и практически умения. Четиримата експерти – бизнес анализаторите Цветина Кирева и Десислава Солакова, дизайнерът Даниела Тодорова, както и основателят на академията Теодор Тодоров, ще засегнат теми като: “Жизнен цикъл на разработка на софтуер (SDLC)”, “Идентифициране и управление на заинтересованите страни”, “Класифициране на изискванията” и други.
Обученията ще бъдат реализирани в хибриден формат – присъствено и онлайн, за да дадат достъп на всеки, който има интерес да бъде част от тях. Програмата ще се провежда два пъти седмично между месеците март и май тази година.
“С предстоящия обучителен курс, продължаваме да следваме целта си за развиването на Плевен като притегателен център за софтуерни експерти. Новото издание на академията ще предложи на участниците специфични знания в области като бизнес анализ и дизайн, които са сред ключовите за създаването на успешни софтуерни продукти. За екипа ни беше изключително важно да направим програма, която е в крак с водещите тенденции в областта, така че от GrowIT да излизат специалисти, релевантни за пазара на труда,” сподели Теодор Тодоров.
Целта на академията в дългосрочен план е да превърне Централна Северна и Северозападна България в новия софтуерен хъб у нас, като създаде над 300 нови работни места в следващите пет години. Участниците могат да се включат в академията след кандидатстване и предварителен подбор. Крайният срок за записване е 10 февруари 2023 година на https://www.growit.clearware.eu.

Подобни новини

Back to top button