ОбществоПраво

По искане на Районна прокуратура – Плевен задържаха мъж за цигари на стойност 2,5 милиона лева

Районна прокуратура-Плевен привлече към наказателна отговорност С.М., на 48 години, за държане на голямо количество акцизни стоки без бандерол – цигари от различни марки, които са установени в полуремарке на автокомпозиция при извършена проверка на 09.02.2023г. в района на ГКПП-Никопол.

С.М. е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл.234, ал.3, т. 3 във вр. ал. 1 от НК за това, че на 09.02.2023 г. в района на ГКПП-Никопол в автокомпозиция с влекач и полуремарке с българска регистрация е държал акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по закон, като предметът на престъплението е в големи размери.

С постановление на наблюдаващия прокурор спрямо него е постановено задържане до 72 часа, с цел внасяне на искане до съда за взимане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

В хода на разследването е установено, че стойността на държаните незаконни цигари е 2,5 милиона лева.

Районен съд-Никопол е приел доводите на Районна прокуратура-Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и че е налице реална опасност С.М. да се укрие и да извърши престъпление, поради което е постановил спрямо него постоянна мярка „задържане под стража“.

Определението на съда, с което е взета мярката за неотклонение, подлежи на жалба и протест.

Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура-Плевен.

Подобни новини

Back to top button