Водещи новиниУслуги

На 16 май трябва да започне чаканият от плевенчани и от всички, които ползват автобусен транспорт, основен ремонт на Автогарата

На 16 май 2021 година започва изпълнението на проекта за основен ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност, достъпна среда и нова навесна конструкция на Автогарата в Плевен, става ясно от публикация в сайта на общинската администрация. Във връзка с началото на строително-монтажните работи кметът на Община Плевен Георг Спартански издаде заповед за преустановяване ползването на Автогарата като начална, междинна и крайна спирка на всички междуселищни автобусни линии от републиканската, областната и общинската транспортни схеми, считано от 16 май 2021 година. Автоспирка ще има на ул. „Иван Миндиликов“ № 6 (до Автогарата).
По проекта за ремонт Автогара Плевен ще има различни според предназначението им видове гишета; чакалня с площ над 100 кв. м и с места за сядане на повече от 50 човека, с отопление, климатизация и вентилация; помещение за приемане и съхраняване на багаж; тоалетни с мивки за пътниците; помещение за майки с деца с отопление и осигурени места за сядане, оборудвано с мивка и маса за повиване на бебета; помещение за оказване на първа долекарска помощ, оборудвано с всичко необходимо; подемна платформа или рампа за придвижване на инвалидна количка, които да осигуряват достъпа до автобусите и др.

Входът и изходът в зоната за движение и престой на автобусите ще се осъществяват чрез бариери, оборудвани с камери за разпознаване на номера, ще има и лека ажурна ограда на обособената територия за движение и престой на автобусите. Предвижда се изграждане на минимум 8 сектора за заминаващи и преминаващи автобуси, както и минимум три сектора за пристигащи автобуси, всички оборудвани с навеси, ще бъде обособен достъпен за лица с намалена подвижност маршрут от улицата до Автогарата и от нея до автобуса. Предвижда се монтирането на информационни електронни табла за пристигащи и заминаващи автобуси, за часовото време, списък на обслужваните автобуси, а на всеки сектор трябва да има електронна табела с имената на крайните пунктове на линиите от съответното направление.
Ремонтът е на стойност 2 683 173.86 лева с ДДС.Собственият принос на Община Плевен е 115 912,87 лева. След решение на Общинския съвет в Плевен, останалата част от средствата са осигурени чрез заем/ кредит от „Регионален фонд за градско развитие” АД и Банка ДСК АД – съфинансираща институция.

Подобни новини

Back to top button