ЗабавленияИсторияКултураСветски новини

Джими и неговата Творителница О‘Писменехъ ще гостуват в Панорама мол

Колоритният плевенски творец Диян Павлов – Джими, създател на уникалната „Творителница О‘Писменехъ!“, ще представи пред любознателната публика в Панорама мол Плевен своето любопитно, познавателно, образователно и атрактивно представление.

Джими по увлекателен начин разказва за възникването на писменостите в глобален аспект, започвайки от най-дълбока древност и преминавайки през основните човешки цивилизации. Запознавайки своята публика със средствата, начините, материалите за писане през хилядолетията, възникването на различните писмености и стигайки до онзи революционен момент в историята на човечеството, когато Йоханес Гутенберг създава системата за тиражиран книгопечат.
Зрителите ще имат уникалната възможност да се запознаят с делото на човека, който промени света, обявен за Личност на второто хилядолетие – Йоханес Гутенберг и да присъстват на демонстрация на печат с „Машината, която ни създаде“ – Гутенберговата преса, върху ръчно изработена хартия.

Специално участие в уникалното представление ще вземат талантливи ученици от НУИ „Панайот Пипков”. Заедно с тях ще бъде и техният ръководител – Момчил Мончев, който е преподавател в училището и е част от екипа на Плевенска филхармония.

Събитието ще се проведе на 25 март, събота, от 11,30 часа на НИВО 1 /пред магазин „Зора“/. Вход свободен!

Подобни новини

Back to top button