ОбществоПолиция

3 бързи производства заради наркотици

Бързо производство е образувано в Първо РУ – Плевен за шофиране след употреба на наркотици, информират от ОД на МВР. Около 08:30 часа на 24 март на булевард „Христо Ботев“ е бил проверен 29-годишен плевенчанин, който се придвижвал с „Мерцедес“. Направеният наркотест с техническо средство отчел положителна проба за амфетамин и метамфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване. 29-годишният е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Продължава работата разследващ полицай за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Уведомена е РП – Плевен.          

За притежание на наркотици в полицейския арест е задържан 43-годишен плевенчанин. На 24 март около 14 часа в центъра на град Плевен той бил спрян за проверка от служители на Първо РУ. Доброволно е предал два полиетиленови плика с размери 6 см Х 5 см., съдържащи бяло кристалообразно вещество на малки бучки  – представляваща високорисково наркотично вещество – кокаин с тегло 2 грама. След допълнителна беседа е предал, намиращи се в жилището му в Плевен, четири полиетиленови плика тип „Спеисбек“ със същите размери , съдържащи кокаин – по данни на лицето с общо тегло 4 грама и стъклен буркан, с вместимост 200 мл., със съцветия суха зелена тревиста маса по негови данни – марихуана с тегло 20 грама. Предстои физико-химическа експертиза на иззетите наркотици. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК и е сезирана Районната прокуратура.
          
Бързо производство е образувано във Второ РУ – Плевен за управление на автомобил след употреба на наркотици. Около 11:25 часа на 25 март в Плевен на улица „Хаджи Димитър“ бил проверен 46-годишен, водач на „Ауди А6“. Направеният тест за наркотици с техническо средство отчел положителна проба за кокаин. Издаден е талон за медицинско изследване, но нарушителят е оказала да му бъде взета кръвна проба за химически анализ. Съставен му е акт . Водачът е бил задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомена е Районната прокуратура в Плевен и работата продължава разследващ полицай.

Подобни новини

Back to top button