ПътешествияСтранатаУслуги

Над 12 700 допълнителни места във влаковете за Великденските празници

За предстоящите почивни дни по повод Великден БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще осигури над 12 700 допълнителни места. За тази цел ще бъдат увеличени с допълнителни вагони съставите на влакове, които пътуват по основните направления в страната. По този начин железопътния превозвач се стреми да гарантира удобното придвижване на своите клиенти по време на празничните дни.
От 12 до 18 април включително, с увеличени състави ще пътуват влакове по следните маршрути:
София-Варна-София;
София-Бургас-София;
София-Пловдив-София;
София-Стара Загора-София;
София-Свиленград-София;
София-Горна Оряховица-София;
София-Ямбол-София;
София-Видин-София;
София-Лом-София;
Русе-София;
Горна Оряховица-Русе разпределителна;
Русе разпределителна-Стара Загора-Русе разпределителна;
Варна-Горна Оряховица-Варна;
Стара Загора-Горна Оряховица-Стара Загора;
Варна-Враца-Варна;
Враца-Мездра-Враца;
Пловдив-Горна Оряховица-Пловдив;
Пловдив-Варна-Пловдив;
Пловдив-Свиленград-Пловдив;
Пловдив-Бургас.
За клиентите, които предпочитат да закупят билети за своето пътуване от билетните каси е в ход предварителна продажба за седящи места във всички бързи влакове, които ще пътуват през празничния период. Обичайният срок за предварителната продажба на билети за седящи места в билетните каси е 5 дни, но БДЖ има практиката да удължава този срок, в случаите когато предстоят по-дълги празнични периоди. По този начин се предоставя възможност на потребителите на услугата да планират предварително своите пътувания, както и своевременно да закупят билет и резервация за седящо място за предпочитания от тях влак.
Клиентите на БДЖ могат да закупуват билети за своето пътуване и онлайн, като системата позволява 30 дневна предварителна продажба. Онлайн системата за продажба на железопътни билети е достъпна на официалната интернет страница на БДЖ – www.bdz.bg, както и на електронен адрес – https://bileti.bdz.bg/.
От железопътния превозвач напомнят, че при закупуване на билети за отиване и връщане, могат да се ползват от 10 % до 20 % намаление от редовната цена в зависимост от различните търговски оферти на дружеството.
Подробна информация за разписанието на влаковете може да бъде предоставена от служителите на гишетата „Информация” и билетните каси във всички железопътни бюра и гари в страната, на националния информационен телефон 02/931 11 11 или от електронния пътеводител на официалната интернет страница на дружеството: www.bdz.bg.

Подобни новини

Back to top button