Политика

Общински съвет – Плевен ще заседава на 11 януари, обсъжда само 1 предложение

Общински съвет – Плевен, се събира за първо за годината заседание на 11 януари /четвъртък/ от 09.00 ч. в Конферентната зала на Община Плевен в сграда „Гена Димитрова”. Дневният ред на съветниците включва една единствена точка – обсъждане на предложение за придобиване по реда на Закона за собствеността на 5-етажен жилищен блок в жк „Кайлъка“, гр. Плевен, предложен за продажба от Национална електрическа компания /НЕК/.

На 17.11.2023 г. в Община Плевен е постъпило заявление от „Национална електрическа компания” ЕАД с предложение за продажба на блок № 323 в жк „Кайлъка” в Плевен. Сградата е собственост на компанията и е 5-етажна, с четири секции /входове/, с общо 60 апартамента, приземен етаж с 18 гаража, 60 мази, 2 абонатни и 4 общи помещения. Застроената й площ е 869,56 кв. м, разгънатата застроена площ – 5 863,54 кв. м.

Жилищният блок е построен преди около 20 години от заявителя за нуждите на „АЕЦ – Белене“. Намира се изцяло върху общински поземлен имот и в тази връзка, на основание чл. 66 във връзка с чл. 33 от Закона за общинска собственост, НЕК в качеството си на собственик на блока предлага на Община Плевен да го закупи за сумата от 2 602 299,00 лв. без ДДС. Решението за това предстои да бъде взето от Общинския съвет на заседанието на 11 януари. Традиционно сесията ще се излъчва в реално време на интернет страницата на институцията https://obs.pleven.bg/

Снимка: БиТиВи

Подобни новини

Back to top button